Nyhetsbrev V:40

Nyhetsbrev V:40

Sammanfattning av sommaren

Det framgår allt tydligare att Vi bor i en fantastisk bygd. Campingen har under sommaren besökts av mestadels tyskar, holländare och svenskar där vi konstaterar att pandemireglerna har förändrats då gästerna från mellaneuropa återigen kommit för att besöka vår fantastiska natur och uppleva allemansrätten. Vi vill framförallt skryta över invånare och företag i Särna då det ofta förekommer att gästerna påtalar hur vänligt bemötta de blir ute på byn. Bra jobbat. Vi beklagar att vi inte klarade av att genomföra alla kolbottenkvällar men vi lovar att bättra oss till nästa år.
Förutom de traditionella sommargästerna har vi haft flertalet fiskekurser och andra typer av fiskeevent som sammanfattas med succe då våra fiskevatten tydligen är väldigt uppskattade.
Särnaveckan upplevdes av både gäster och invånare som en höjdpunkt för sommaren. Skönt att detta event åter är genomförbart.
I tillägg har vi fått en turistbyrå i byn som varit välbesökt under sommaren.

Vad händer under v.40

Under v.40 kommer de flesta säsongscampare vinter som i år kommer att uppgå till ca 50 ekipage vilket betyder att den största delen av campingen blir fylld med vagnar. De kommer från Norge, Gävle, Kristinehamn och till och med från Stockholm. Anledningen att de väljer Särna är med största sannolikhet för de väl skötta skoterlederna.
Ledkort kommer att finnas i reception med kombikort för lofsdalen.
Vi kommer under v.40 att påbörja planeringsarbetet med event för vintersäsongen där resultatet redovisas i kommande nyhetsbrev.
Öppettider för receptionen och turistbyrån är mellan 09.00 och 18.00 alla helgfria dagar.

Restaurangen:

V.40 kommer vi att lansera en reviderad a la cartemenyn. Det kommer till några rätter som efterfrågas såsom Renskavsgryta, Tjälknöl på älg samt att Halluomisticks kommer att finnas som snacks.
Tyvärr så blir vi även tvungna att revidera priserna då råvarupriserna under våren och sommaren ökat väsentligt.
I vårt arbete med lokal mat har vi beslutat att från 1 juni 2022 skall Entrecote och Fläskschnizel serveras endast tillagat av Svenskt kött från Svenska uppfödare. Vi har med hjälp av våra leverantörer, hittat kött och fläsk som har den kvalitet som önskas.
I oktober och november kommer restaurangen vara öppen för lunch mellan 11.00 och 14.30. Vi kommer att ha helgöppet varannan helg. Helgerna som vi kommer att ha öppet är fredag till söndag v.41 , v.43, v.45 och v.47. Det kommer under lördagkvällarna dessa helger att bli olika teman med underhållning.

Under vecka 40 serverar vi lunch, måndag till fredag mellan 11.00 och 14.30 enligt följande meny.

Måndag
Gratinerad Ugnsgratinerad falukorv i sås med bostongurka.
Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg.

Tisdag
Pestobakad kycklingfile med potatisgratäng och rödvinsås
Panerad fisk med kall örtsås

Onsdag
Pasta Carbonara
Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt

Torsdag
Ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde
Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis

Fredag
Portergryta med svartvinbärsgele’ och kokt potatis
Kökets val
Dessert blåbärspaj med vaniljsås

Vad händer i närområdet:

Särna camping har, efter att blivit tillfrågade, ingått avtal med Idre himmelfjäll om att ta hand om städuppdrag under kommande säsong. Arbetet består i huvudsak av att utföra syn av lägenheter och hus efter de gäster som åtagit sig att städa själva samt att utföra avresestäd för de gäster som valt tjänsten. Vi kommer även att erbjuda vår och höststädning till fastighetsägare. Arbetet kommer framför allt att utföras torsdagar, lördagar och söndagar.

För eventuella frågor och/eller tips vänligen skicka mail till info@sarnacamping.se eller besök oss i receptionen.

Mvh

Lena och Niclas

 

Call Now Button