Besöksmål på fjäll och i skogar

Utflyktsmålen i skog, vid älv och på fjäll är många.
I Särna finns Sveriges högsta vattenfall, Världens äldsta barrträd, Sveriges högsta trädbeklädda berg många naturreservat av skiftande karaktär samt en unika fjällfaunan med orkidéer och många sorters lavar.
Utöver Njupeskär finns en mängd mindre vattenfall såsom Yxningåfallet mer känd som ”Brudslöja”, Fjätfallet, Fulufallen, lilla fjätfallet, Hornåfallen med flera som med sina källor på olika fjäll rinner ner och ligger som en krans runt den lilla byn vid den vackra sjön i Norra Dalarna.

Fjällen är ”nära” och bjuder oftast på upplevelserika stunder antingen genom dagsutflykter där vissa rutter är väl anpassade för barn och barns nyfikenhet, såsom ett besök till Fulufjällets Nationalpark där Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär och Världens äldsta barrträd ,Old Tjikko, finns att besöka.
I skogsterräng kan nämnas den gamla Dalakojan vid fjätälven som under många år fungerade som huggarboning. En populär sträcka på Fulufjället startar vid Morbäckssätern, vilken är den plats där historien om Mors Lilla Olle utspelas, fram till Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall, och Old Tjikko, Världens äldsta barrträd, med möjlighet till övernattning, i bland annat Tangsjöstugorna. Ett äventyr på 3 dagar.
I Särna finns lomkällans skogsmuseum med en vandringsslinga som leder Er till besök av många olika äldre byggnader såsom eldpallkojor, lador och boningar.
Sverige högsta skogsbeklädda berg, Siksjöberget, en utmaning att bestiga.

Boka din upplevelse i Särna här

Detta ingår i vårt baspaket:
  • Boende på vandrarhem eller i 2 bäddstugor på Särna Camping.
  • Lakan, handdukar, bäddning & städning.
  • Middag från specialmeny, inkl alkoholfri måltidsdryck. Frukost & lunchpaket.
  • Karta över önskad aktivitet samt information.
Kostnad baspaket 1.495:- / dygn & person. För tillval såsom båt, skoter, guide BOKA HÄR