Vandra i Särna

Särna i norra Dalarna, här börjar den Svenska fjällkedjan med Fulufjället och fulufjällets nationalpark på den västra sidan, Vedungen på den östra sidan samt Långfjället och Nipfjället i norr. I norr reser sig även Städjan med sina välkända linjer skarpt avtecknade både mot himmel och av mången även avtecknad på papper och duk.
Landskapet erbjuder många fina vandringsleder både på fjäll och i skog där fulufjällets nationalpark med Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär och världens äldsta barrträd, Old Tjikko, finns att besöka genom vandring på fina stigar och leder.
Särna är omringade av fjäll från vilka många fjällbäckar bildar vattenfall som ligger en krans runt byn och som erbjuder fina dagsturer på stigar genom orörda skogar fram till porlande forsar och vattenfallen.
Genom gamla urskogar finns stigar som trampats av människor i århundraden och som bland annat leder fram till gamla huggarboningar och fäbodar.
I Särna finns många åar och älvar med många fina fiskeställen som vi guidar fram till genom korta vandringar.
För att uppleva Fulufjällets Nationalpark finns en fin guidad vandringstur på 3 dagar med övernattning i tält och stugor.

Besöksmål på fjäll och i skogar

Dagsturer från Särna Camping

Fulufjällets Nationalpark – 3 dagar

Seven summits – Våra fjälltoppar

Vandringsleder i Älvdalen

Block "1524" not found