Nyhetsbrev vecka 24

Nyhetsbrev vecka 24

Sammanfattning av v.23

2021 bestämde vi oss för att försöka visa upp Särna och alla byns fiskevatten. Under fjolårshösten arrangerade vi flugfiskekurser och flugfiskeevent tillsammans med våra samarbetspartners Skandinavien FlyFishing System och Fishing with Bozell med otroligt god respons från våra kursdeltagare och fiskegäster. Under den gångna veckan har vi genomfört Liska Kayak open i samarbete med Fishing with Bozell. Eventet är en sammankomst för kajakfiskare där både fiske med spinnspön och flugfiskespön används. 12 kajakfiskare har fiskat i bl,a Läsjön, Svartsjön, Lomsjön, Näcksjön och fler sjöar. Vi kan sammanfatta fisket med att det blev både många och stora fiskar som bärgades. Största fiskarna, gäddor, fångades av Emma Johnsson och Joakim Blomqvist som drog upp gäddor på över 12 kilo. En speciell uppmärksamhet vill vi ge Mariuz Blum och Magdalena Blum som åkt ända från Gdansk i Polen för att utforska våra fiskevatten. Vi tackar alla deltagare och Magnus Bozell för ett fint arrangemang.

Dessvärre kunde OFC endast vara på plats under fredagen men fick förhinder under lördagen. Tillika medförde de starka vindarna under lördagen att helikopterturerna blev inställda.

Vi har flyttat invigningen av turistbyrån men återkommer med datum och tid på facebooksidan.

Vad händer under v.24

Helgen före midsommar genomförs sommarens första fiskekursen med Skandinavien FlyFishing System, SFFS, som eventansvariga. Kursledare är Ola Spång som är flerfaldig världsmästare i casting. Mycket av teknikträningen kommer att ske på campingen varför Ni är välkomna att titta samt diskutera flugfiske med deltagare och instruktörer.

Campingen välkomnar alla skolungdomar som skall jobba på restaurangen under sommarlovet.

Receptionen har från och med 13/6 öppet mellan 08.00 och 21.00 alla dagar.

Restaurangen:

Tilda har gjort sig hemmastadd i köket under v.23 och förbereder för fullt inför sommarens menyer.

Under vecka 24 lagar köket lunch där Ni kan följa vad som serveras i meny nummer 1 på hemsidan.

Restaurangen har från och med 13/6 öppet från 08.00 med frukostservering fram till 10.00 ed våfflor som specialitet. Lunchbuffé serveras mellan 11.00 och 14.30 och a la carte kan beställas mellan 12.00 och 21.00. Under helgerna serveras helgtips mellan 11.00 och 15.00. Restaurangen har öppet till 22.00 alla dagar.

Vad händer i närområdet:

Det är fortsatt många campare som besöker oss och de flesta är utländska gäster som besöker Fulufjället och Njupeskär.

Nu jobbar vi med att erbjuda fiskepaket och vandringsupplevelser i Norra Dalarna.

Här kommer det förhoppningsvis mer i nästa nyhetsbrev, då vi är beroende av input att vidareförmedla.

För eventuella frågor och/eller tips vänligen skicka mail till info@sarnacamping.se eller besök oss i receptionen.

Mvh

Lena och NIclas

Call Now Button