Nyhetsbrev vecka 23

Nyhetsbrev vecka 23

Sammanfattning av v.22

Heja Särna Camping!
Återigen uppmärksammas Särna och Särna Camping genom att bli framröstad av våra gäster till Sveriges finaste camping. (1 av 4).

Så kom vi äntligen till skott och vi har den stora glädjen att informera hela Särna att från den 1:a juni så finns det nu återigen en bemannad Turistinformation i Särna. Vi bygger för närvarande om i receptionen för att anpassa för turistinformationen.
Ansvarig för turistinformationen är Lena Håkansson, som vi hälsar välkommen som ny medarbetare på campingen, och tillsammans med Katarina Ryvang, Rike kießling och Lena Håkansson kommer information ges till alla besökare som har frågor om norra Dalarna.

Vi kommer att lägga ut på Särnagruppens facebooksida om hur och när vi vill ha information om event, tävlingar, träffar och andra tillställningar som går av stapeln i och ikring Särna för att på så sätt kunna föra informationen både genom anslag på informationstavlan men även digitalt.

Under vecka 22 har vi även spikat sommarprogrammet på campingen och generellt kan vi upplysa om att det blir ungefär samma upplägg som tidigare år med Räkfrossa på onsdagar, Kolbotten på torsdagar, lokal mat såsom Römgröt och fisk, Älgpölsa mm på fredagar och grillbuffe på lördagar.
Det kommer att bjudas på musikunderhållning onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar under v.28, v.29, v.30 och v.31.
Lördagen då eventet Särna watercross går av stapeln kommer Sold’s Finest att uppträda på kvällen i restaurangen.

V.22 slutfördes även planeringen av de 4 stora fiskeevenemangen som kommer att genomföras på Campingen , runt om i våra sjöar samt i våra 3 omtyckta älvar, Fjätan, Fulan och Österdalälven.

Vi börjar nästa helg med Liska Kayak open 9-12 juni. Liska är en sammankomst för fiskare som fiskar från kajak. Fisket kommer att ske i huvudsak på trängseldammen men även Lemsjön, Svartsjön, Lomsjön, Bornåsjön, Hönselhån, Björnsjön, Läsjön m.fl kommer att få besök av dessa fiskare.

Helgen före midsommar genomförs sommarens första fiskekursen med Skandinavien FlyFishing System, SFFS, som eventansvariga. Kursledare är Ola Spång som är flerfaldig världsmästare i casting.

Helgen efter midsommar genomförs andra fiskekursen med SFFS. Upplägget är det samma som ovan. Dessa fiskekurser har plats för endast 8 deltagare per tillfälle och inga speciella förkunskaper krävs.

Helgen 7/8 till 9/8 samlas flugfiskeentusiaster från hela Sverige för att mingla och besöka våra älvar. Viktigt att säga om samtliga fiskeevent är att det är catch and release som gäller förutom ett mindre antal fisk som kan avnjutas vid elden.

Vad händer under v.23

Planerna med ”Liska kayak open” fortsätter och eventet startar torsdag 9/6. Under dessa dagar kommer det att finnas en minimarknad med utställare på campingområdet samt att det finns möjlighet att mingla runt med fiskarna och ställa frågor, främst på eftermiddagar och kvällar.

Vi fortsätter att utveckla rutiner för turistinformationsdelen, där ett informationsmöte och invigning av ”turistbyrån” är planerat till lördag 11/6 klockan 15.00.
Samtliga byn’s föreningar, företag och privatpersoner är inbjudna. I mötet kommer vi att presentera rutiner hur arbetet med informationsspridning via turistbyrån skall fungera. Detta kommer även att beskrivas i särskild upprättad inbjudan som kommer att ske dels genom facebook dels genom annonsering på coop.

Restaurangen:

Vi har startat upp restaurangen på riktigt och våra vänner från Stockholm, Anethe Benandex och Ted Ejderskog, har anlänt till Särna där de redan har hunnit med att köpa hus och börjat arbeta i restaurangen. Vi hälsar Anethe och Ted välkomna till Särna.

Under vecka 23 lagar köket lunch där Ni kan följa vad som serveras i meny nummer 8 på hemsidan.

Öppet tider presenteras i nästa nyhetsbrev, men restaurangen är öppen dagligen till 2/10.

Vad händer i närområdet:

Det är redan många campare som besöker oss och de flesta är utländska gäster som besöker Fulufjället och Njupeskär.

Följ med på vad som händer kring Liska kayak open och besök gärna våra utställare. Mycket fiskegrejer.

Här kommer det förhoppningsvis mer i nästa nyhetsbrev, då vi är beroende av input att vidareförmedla.

För eventuella frågor vänligen skicka mail till info@sarnacamping.se eller besök oss i receptionen.

Mvh

Lena och NIclas

 

Call Now Button