Nyhetsbrev V:10

Turistbyrå med information om Besöksmål och Upplevelser i Särna.

Då är sportloven över för denna gång. Vi börjar med att HYLLA de killar och tjejer som lägger ner så mycket tid för att Särnas gäster skall ha väl Preparerade skoterspår, Fina skidspår, Skottad och spolad ishockeyrink samt en Pistad skidbacke där slalomåkning och lek är möjlig. Ett STORT tack för Era insatser. Ni är uppskattade inte minst talar våra gäster om Era insatser.

Så till årets händelse i Särna. Vi konstaterar att en bättre invigning av vår restaurerade ishockeyrink är svår att tänka sig. De kom, de showade och de trivdes i vår lilla by, Brödernas hockeyevent, med världsstjärnor av olika kategorier såsom Axelsson, Fernholm, Byggmark, Dregen och Marcolio, uppmärksammades genom olika media över hela Sverige. Ett bra event för en god sak. Vi hjälptes åt att skapa intäkter åt ALS fonden där grundaren av Börjes ALS Stiftelse Karin Karlström även fanns på plats tillsammans med Pia Salming. Särna SK skall framhållas speciellt där Sven och Sigrid Larsson styrde upp detta event till näst intill Världsklass. Alla involverade i Särna Sk’s organisation förtjänar ett stort tack.

Tack även till Ted och Fimpen drog igång detta event. Efter att ha hört en del viskningar vill Brödernas återkomma även nästa år.

I Särna är planeras och förbereds inför Polardraget som körs 11:e Mars med start och målgång på Särna Camping. I möten med tävlingsledningen framkommer att anledningen till att Polar Distans inte körs 2023 är att organisationen måste förstärkas. Vi har haft ett inledande möte med tävlingsledningen där de informerat om var förstärkningar i organisationen måste åtgärdas för att Polar Distans skall köras kommande år. Vi kommer att kalla till möte där vi presenterar dessa organisationsförstärkningar och hur vi i byn kan bidra.

Ledkort finns att köpa i Turistbyrån och Ni som väntar på kombikortet för Lofsdalen kan lösa säsongs kort nu och kombikortet kommer att vara en rabatterad funktion som kompletteras mot säsongskorten för sond. Vi tackar Bankargänget som preparerar dygnet runt.

Genom turistbyrån erbjuder Särna ett antal privatstugor för uthyrning. Har ni släkt, vänner eller bekanta som vill hyra stuga så hänvisa dem gärna till Särna turistbyrå på 070-333 05 18.

Besök våra butiker i byn och stöd den lokala näringen. Sko&Klädes, SärnaAffä’rn, Presentshopen, Saint’s and CO, Catrin Strigl Keramik, Rigmors Kurbits m.fl. 

 

Särna Camping. Vad händer under v.10 och framåt

Skriv in i Era notebooks och ring och anmäl Er snarast till 11:e Mars då Särna Camping gästas av Stiko Per Larsson. Vår förhoppning är att Ni kommer och deltar i eventet.
Anmälningar till Stiko Per görs till mailadress: info@sarnacamping eller telefon: 070-333 05 18. På biljetterna lottas det ut en signerad LIF tröja, om Nu Lena kan släppa den, med autografer från säsongen 2021/2022.

Det är full fart på skoteråkandet och förhållandena har varit fantastiska. Tyvärr har blidvädret och stormandet påverkat förhållandet något så vi hoppas på lite snö kommande vecka.

Särna Camping har gjort klart med Scandinavien Flyfishing System om samtliga event i sommar med flugfiskekurser och flugfiskeevent. Vi kommer under v.6 att lägga ut alla eventen bokningsbara på Särna Campings hemsida. Vi gjorde även klart med Fishing with Bozell beträffande kajakfiske och övriga event som handlar om fiske.
Årets stora nyhet är att det blir en hel vecka direkt efter midsommar med Mountain Madness, en fisketävling i Norra Dalarna som i första hand inriktar sig på kajakfiske och som även ingår som en av deltävlingarna i ”Årets kajakfiskare”. Campingen kommer under denna vecka, vecka 26, att fungera som marknadsområde med besök av nasarare av allehanda slag. Det kommer att anordnas föreläsningar om fiske mm. För Er som följer fiske på youtube och liknande ber vi Er att hålla ögonen öppna då världens mest kända kajakfiskare är på väg till Särna från USA. Vi kommer att presentera honom speciellt i kommande Nyhetsbrev.

 

Planerade Event under våren 2023.

Nu kommer STIKKO Per Larsson till Särna Camping Lördag 11/3 har vi riktig proffsunderhållning.Eventet börjar 19.00 med mat och musikunderhållning.
Vi ställer fram en Buffe’ med Oxfile’ och Fläskfile’ samt potatisgratäng och varma grönsaker.
Till dessert serveras Toscakaka med citronfromage och kaffe.
Pris 425:-/person.
Anmäl Er på info@sarnacamping.se.
Anmälan är bindande och vi tar endast in begränsat antal.

 

Städuppdrag.

Uppstarten på våra städuppdrag har varit positiv varför Vi nu går ut och erbjuder våra tjänster till stugägare och företag. Vi erbjuder även uppdrag med Rutavdrag
Vi tackar våra nyaste uppdragsgivare STAYNORDIC för förtroendet med Era hus på Idre.
Vår förhoppning är att fler finner intresse för våra tjänster.

Eventuella frågor besvaras av receptionen på mail info@sarnacamping.se eller på telefon 073-333 05 18.

 

Restaurangen v.10:

Vi serverar lunch mellan 11.00 och 14.30.

Måndag
Lunchkorv med potatis och senapssås eller Chili con carne.

Tisdag
Laxpudding med skirat smör eller Kycklinggryta med ris.

Onsdag
Köttbullar och makaroner eller Fläskgryta med lök och paprika och ris.

Torsdag
Ärtsoppa och fläskpannkaka med sylt och grädde eller Biff Lindström med gräddsås och pressgurka.

Fredag
Kroppkakor med skirat smör och lingonsylt. eller Kökets val
Dessert fredag: Kökets val

Vad händer i närområdet:

Det är en ganska lugn period efter sportloven men det pågår hela tiden arbete med spårdragning av både skidspår och skoterleder samt spolning av hockeyplan.

För eventuella frågor och/eller tips vänligen skicka mail till info@sarnacamping.se eller besök oss i receptionen.

Mvh

Personalen

Call Now Button