Fiske i Särna

Fiske efter ädelfisk såsom Röding och Öring på våra fjällsjöar har idag blivit en romantiserad företeelse och ger för de flesta mer naturupplevelser än fisk. Fiske på fjällsjö kan upplevas antingen som dagsutflykter från Särna Camping eller som ett större äventyr på 3, 4 eller 7 dagars Exklusivt Fjällfiske nära Grövelsjöfjällen, Storån och Rogenreservatet med tillgång till båtar och fiskekajaker.

Särnas fina fiskevatten har varit känt sen lång tid tillbaka och framför allt har flugfiske i våra älvar Österdalälven, Fjätälven och Fulan givit återklang i hela Sverige där mången kamp med Storöring finns återgivna i skrönor.
Älvarna har många fina lägerplatser där de ljusa sommarnätterna under högsommaren bjuder både på ett naturligt lugn men även ett gott fiske.

Fisket efter Gädda, Abborre, Mört och Sik i våra tjärnar och sjöar har varit direkt livsavgörande i dessa trakter och kunskapen om fermenterad fisk, kallad surfisk, är en metod som än idag används för lagring av fisk och betraktas som delikatess.

Köp av fiskekort, fiskekartor samt hyra av båt, skoter, guidning mm framgår i våra erbjudanden.

Välkommen till oss på Särna Camping för information om fina fiskevatten.

Älvar med Harr och Öring: Österdalälven, Fjätälven och Fulan.

Små älvar med Öring och Gädda: Lemån, Foskån, Yxningån, Björnån, Ögån, Öreån.

Sjöar och tjärnar med ädelfisk: Rörsjön, Öresjön, Näcksjön, Trollsjöarna, Djuptjärn, Bumlingtjärnarna, Bålsjön, Glytjärn, Stora flysjön, Kimtjärn, Slättåstjärn.

Sjöar och tjärnar med Gädda, Abborre och Mört: Björnsjön, Läsjön, Bornåsjön och många fler.

Uppmaning: Ta med avfallet till återvinningen efter fisket! Härvor av nät, superlinor, glas, plåt, plast och t ex. cigarettfimpar, kan allvarligt skada djuren omkring och i vattnen och även ert eget framtida fiske. Fisken kan t ex äta fimpar! Dessutom kan den som skräpar ner bli bötfälld.

Fiske i Älvdalen

Boka din upplevelse i Särna här

Detta ingår i vårt baspaket:
  • Boende på vandrarhem eller i 2 bäddstugor på Särna Camping.
  • Lakan, handdukar, bäddning & städning.
  • Middag från specialmeny, inkl alkoholfri måltidsdryck. Frukost & lunchpaket.
  • Karta över önskad aktivitet samt information.
Kostnad baspaket 1.495:- / dygn & person. För tillval såsom båt, skoter, guide BOKA HÄR