Exclusivt Fjällfiske nära Grövelsjön – Grövelsjöfjällen – Rogen – Storån

Fiske i grövelsjöfjällen. I detta område, runt Töfsingdalens nationalpark, fiskade Nils Fernström med den berömde Frank Sawyer och det var här den berömda ss-nymfen skapades, Sawyer Siphlonurus Storån.
Omsluten av fjäll och vildmark väntar en fiskeupplevelse på 7 dagar för inbitna flugfiskare dels på sjön dels i tjärnar och små åar runt sjön. Vi packar in utrustningen i stugan och gör oss redo för första fiskepasset.
Båtarna är lättmanövrerade och på väg ut till flugfiskeställena drar vi kajakerna och använder båtspöna för trollingfiske i absolut tystnad där endast årorna hörs när vi sänker och lyfter dem ur sjön. Vi flugfiskar röding, harr, öring, abborre och gädda i kristallklart vatten från fiskekajakerna.
Vi kämpar varje vecka för att utse vinnaren av ”the big five” Öring, Röding, Gädda, Harr och Abborre
Vintertid åker vi skoter ut till kända fiskeplatser.

Dessa resor är lämpliga för deltagare med goda fiskekunskaper. Vi bor i stuga med bra comfort för att kunna fokusera på fisket och slippa arbete med tält eller vindskydd. Vi äter god mat som även omfattar den lokalt fångad fisken samt vilt. Vår största ledstjärna är ”Bekvämlighet i vildmark”.

Detta är fiskeäventyret för dig som vill uppleva fantastiska dagar i unik och orörd natur på gränsen mellan norra Dalarna och södra Jämtland. I väglöst land omringas vi av områdets fjäll och sjöar.
Resorna arrangeras i första hand lördag till lördag med 7 fiskedagar.
I mån av plats kommer vi att arrangera resor lördag till onsdag, 4 dagar, samt onsdag till lördag 3 dagar.
Vi utgår från Särna och åker bil till Grövelsjön där helikoptern lyfter ut oss. Vintertid åker vi skoter upp på fjället.

En erfaren fiskeguide finns med hela tiden och ser till att du får en underbar upplevelse med tips och råd kring fisket.

Observera att alla tider är preliminära och väder och vind kan göra att vi blir försenad.

Detta ingår i paketet sommartid:
Helikoptertransport till fjället och stugan, boende i stuga, alla måltider, fiskeguide, båt.

I samarbete med Fishing with Bozell