Åka snöskoter i Särna och bo på Särna Camping

Den mest växande aktiviteten i Särnaområdet är skoteråkning.
Särna Camping är idag även en attraktiv vintercamping med ca 30 husvagnar som står uppställda hela vintern med ett gemensamt intresse för skoter.
Servicehusen är öppna hela vintern med tillgång till alla dess faciliteter.
Från Campingen finns skoterleder i alla väderstreck till Älvdalen i Söder, Sälen i väster, Grövelsjön i norr och till Lillhärdal och Lofsdalen i öster.
Särna Camping är idag navet för mycket av skoteråkningen i Norra Dalarna.
Se våra skoterpaket där vi även erbjuder hyra av skoter om ni inte har tillgång till egna. Läs mer här!

Samerna, Rendrift och Norrsken

Vi erbjuder guidad tur på skoter med besök hos Samerna från Ruvhten sijte Samebyn som har sitt område för vinterbete strax öster om Särna. På kvällen spejar vi efter norrsken, Aurora Borealis.

Den femte årstiden som endast kan upplevas med fjäll där vintern håller kvar sitt grepp om naturen trots att gräs, blommor och träd börjar spira i låglandet. Att tidigt på morgonen bege sig upp till fjället och ta sig fram över snön på skoter och under gassande sol fiska på den sista vinterisen eller bara vara delaktig och känna hur solen, med sin värme, såsom från en blåslampa, bekämpar vintern till fördel för vårens spirande flora som ligger och samlar kraft under snötäcket.

Särna snöskoterklubb

Särna snöskoterklubb underhåller drygt 50 mil skoterleder som ”sladdas” kontinuerligt och får massor av beröm för de välskötta lederna. Reportage har gjorts av branschtidningen snow rider som lovordar konceptet i Särna med snösäkra förhållanden, välskötta leder, närhet till bensinstation och bra boende.
Skoterlederna ansluter även till andra leder som gör det möjligt att genomföra riktigt långa dagsturer.
Oavsett skoterlederna är nog möjligheten till friåkningen i de väldiga skogsområdena det som attraherar de inbitna skoteråkarna mest, free ride.

 

Boka din upplevelse i Särna här

Detta ingår i vårt baspaket:
  • Boende på vandrarhem eller i 2 bäddstugor på Särna Camping.
  • Lakan, handdukar, bäddning & städning.
  • Middag från specialmeny, inkl alkoholfri måltidsdryck. Frukost & lunchpaket.
  • Karta över önskad aktivitet samt information.
Kostnad baspaket 1.495:- / dygn & person. För tillval såsom båt, skoter, guide BOKA HÄR